Electriciteitsverbruik meten

Bewuster (of zuiniger) met energie omgaan begint met inzicht. Inzicht schijnt de beste driver voor gedragsverandering te zijn.  Tot nu toe noteerde ik af en toe de meterstand van mijn gas en elektriciteitsmeter.  Sinds een half jaar ben ik overgestapt op het automatisch bijhouden van mijn energieverbruik.

Daarvoor heb ik zelf apparaatje gemaakt dat met behulp van de arduino mijn electriciteits verbruik naar het Internet doorgestuurd. Daarvoor maak ik ook gebruik van www.pachube.com, een website waar je gratis (maar wel voor iedereen toegankelijk) meetgegevens kan uploaden.  Wie hier alle details van wil weten moet mij maar een mailtje sturen.

Hieronder het grafiekje van mijn electriciteitsverbruik van de afgelopen 24 uur.

Eén gedachte over “Electriciteitsverbruik meten”

  1. Hoi Pieter,

    Heb je meer informatie over het programma dat in de Arduino zit? Zelf wil ik ook gaan monitoren, maar loop een beetje vast bij het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *